Правила при използването на римски свещи

Римските свещи представляват цилиндрична тръба от картон, която може да бъде с различен диаметър. Във вътрешността на цилиндъра се монтира изстрелващия заряд,пиротехническият състав, запалващ фитил и закъснители.

След запалване на фитила, съставните елементи биват изстрелвани последователно и произвеждат ефекти на рзлични интервали.

Калибърът на римските свещи варира от 10 до 75 мм. По-голям от 75мм е опасен, тъй като съществува вероятност от силата на изстрелващия заряд, тръбата да се разруши.


Римските свещи изстрелват последователно различен брой огнени топки, които при възпламеняване на различна височина/в зависимост от калибъра/, възпроизвеждат различни по вид и цвят звукови и светлинни ефекти.

САМО ЗА УПОТРЕБА НА ОТКРИТО!

Избягвайте препятствия отгоре!

Закрепете римската свещ вертикално към тръба, прът или друг подобен предмет, забит здраво в земята. Премахнете оранжевия предпазител на възпламенителя. Да не се пали в близост до високи сгради, дървета или подобни такива. Стоейки отстрани, запалете края на възпламенителя и се отдалечете незабавно на не по-малко от посоченото на инструкцията безопасно разстояние. Не се препоръчва употребата в близост до лесно запалими предмети.

Забранено е изделията да се държат в ръка, както и употребата в закрити помещения.

 Ако изделието не се възпламени, изчакайте не по-малко от 5 минути и залейте с вода.

Неправилната употреба може да доведе до наранявания и пожари.

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!